ГоловнаПолітика

Націоналісти побилися з поліцією і підпалили сміттєвий бак під ГПУ (оновлено)

Постраждали семеро поліцейських.

Біля будівлі Генеральної прокуратури в понеділок уранці сталися сутички між співробітниками поліції і Нацгвардії з одного боку і представниками націоналістичних організацій "Свобода" і С14 з іншого.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Було застосовано сльозогінний газ.

Націоналісти вийшли на акцію протесту в зв'язку з екстрадицією росіянина Тимура Тумгоєва в РФ. За даними Генеральної прокуратури, Тумгоєв воював у Сирії проти проасадівських сил на боці НВФ, що входить у структуру "Ісламської держави".

Деякі політичні сили сприйняли вислання як співпрацю Генпрокуратури з ФСБ і вирішили поспілкуватися з генпрокурором Юрієм Луценком.

Усередину будівлі Генпрокуратури їх не пустили співробітники правоохоронних органів.

У відповідь націоналісти підпалили сміттєвий бак прямо біля входу в Генпрокуратуру. Вогонь гасили зі шлангів через двері і верхній поверх будівлі.

На акції були кілька народних депутатів, у тому числі Андрій Іллєнко (позафракційний) і Юрій Тимошенко ("Народний фронт").

Оновлення. Протягом заворушень біля будівлі ГПУ постраждали семеро правоохоронців, повідомила прес-служба столичної поліції у Фейсбуці.

Постраждалим надають необхідну медичну допомогу.

"Згідно з поданою в КМДА заявкою київської міської організації однієї з політичних партій, під будівлею Генеральної прокуратури України сьогодні проходила акція протесту. Під час заходу активісти розписали стіни будівлі, а потім агресивно налаштовані учасники намагалися прорватися в приміщення, застосували газові балончики, а потім виникла бійка зі співробітниками поліції, які забезпечували правопорядок", - повідомили в поліції.

Після цього учасники акції намагалися пошкодити вхідні двері будівлі, а з приміщення застосували вогнегасники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram