ГоловнаПолітика

В Івано-Франківській області одночасно відключилися чотири високовольтні лінії

Причини аварії не встановлені.

В Івано-Франківській області одночасно відключилися чотири високовольтні лінії
Фото: ТСН

В Івано-Франківській області вранці 13 серпня одночасно відключилися чотири високовольтні лінії. Без струму залишилися вузлові підстанції "Коломия" та "Надвірна", які забезпечують електропостачання південної частини регіону.

Прес-служба компанії "Прикарпаттяобленерго" повідомила, що спочатку відключилася ЛЕП 110 кВт "Богородчани - Надвірна", за нею - ЛЕП 110 кВт "Івано-Франківськ - Надвірна", "Івано-Франківськ - Одаї - Коломия" і "Чернівці - Гаврилівці - Снятин".

Причини аварії не встановлені. На одній із високовольтних ліній "Івано-Франківськ - Одаї" виявили пошкодження. Оперативно-виїзні бригади проводять обхід ліній, щоб знайти причини відключень.

Споживачів підключили до резервних джерел енергії Івано-Франківської та Чернівецької областей, але компанія наголошує, що можливе повторне відключення, доки не вдасться локалізувати поломку.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року "Прикарпаттяобленерго" стало жертвою хакерської атаки, яка знеструмила значну частину Івано-Франківської області та Івано-Франківська. Пізніше було встановлено, що комп'ютери компанії заразили шкідливим комп'ютерним забезпеченням, захованим у документах Microsoft Office.

Той збій став першим зафіксованим випадком відключення електроенергії, до якого призвела хакерська атака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram