ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував арешт екс-президента Вірменії Кочаряна

Кочарян залишається в статусі підозрюваного, але вийшов на свободу.

Апеляційний суд скасував арешт екс-президента Вірменії Кочаряна
Фото: Haqqin.az

Апеляційний суд у понеділок задовольнив клопотання адвокатів екс-президента Вірменії Роберта Кочаряна, які оскаржили його арешт.

Як повідомляє ІА "Новини-Вірменія", клопотання задоволено з урахуванням недоторканності колишнього президента. Згідно з ч.2 ст.140 Конституції Вірменії, президент протягом і після строку своїх повноважень не може зазнавати переслідування та притягуватися до відповідальності за дії, зумовлені його статусом.

Адвокат Рубен Саакян повідомив, що Кочарян залишається в статусі підозрюваного, але вже покинув будівлю суду. 

 Нагадаємо, Суд загальної юрисдикції Єревана вночі проти 28 липня ухвалив рішення заарештувати другого президента Вірменії Роберта Кочаряна на два місяці в справі про заворушення 1 березня 2008 року.

Він звинувачується в поваленні конституційного ладу за попередньою змовою з іншими особами. Як обвинувачений  був притягнутий також генсек ОДКБ Юрій Хачатуров, який був відпущений під заставу в 5 млн. драмів, і колишній міністр оборони Вірменії Мікаел Арутюнян, якого натепер оголошено в розшук.

Вірменська опозиція на чолі з першим президентом Левоном Тер-Петросяном, який балотувався на президентських виборах 19 лютого 2008 року і програв їх, проводила з 20 лютого в центрі Єревана мітинги, висловлюючи невдоволення підсумками голосування. Акції протесту вилилися 1-2 березня 2008 року в безлади й сутички мітингувальників із силами правопорядку, внаслідок чого загинули десять осіб, понад 200 були поранені.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram