ГоловнаПолітика

Євпаторійський депутат Осьмінін відбувся умовним терміном

Він цілком визнав провину та пішов на співпрацю зі слідством.

Євпаторійський депутат Осьмінін відбувся умовним терміном
Фото: ssu.gov.ua

Деснянський районний суд Києва засудив до п'яти років умовно депутата підконтрольної Кремлю Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна.

Прокуратура АР Крим повідомила виданню "Крим.Реалії", що такий м'який вирок пов'язаний з тим, що Осьмінін пішов на угоду зі слідством.

"Деснянським районним судом Києва затверджено угоду про визнання винуватості, укладену з прокуратурою Автономної Республіки Крим з громадянином України - депутатом так званого незаконно створеного органу «Євпаторійська міська рада» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і призначено останньому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 (три) роки не скоїть нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі АРК повідомили, що умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, брак обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання.

Нагадаємо, Осьмініна затримали 3 квітня за підозрою в причетності до анексії Криму. Йому загрожувало до 10 років в'язниці.

СБУ заявляла, що під час анексії півострова депутат брав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України. За інформацією спецслужби, у вересні 2014 року затриманого обрали депутатом від партії "Єдина Росія" до міськради Євпаторії.

5 квітня Херсонський міський суд заарештував на два місяці Сергія Осьмініна. Під час обрання йому запобіжного заходу в будівлі суду сталася бійка, у ході якої група невідомих осіб намагалася "відбити" кримського депутата у співробітників СБУ.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram