ГоловнаПолітика

Канада засудила анексію Криму і закликала РФ випустити всіх політв'язнів

"Канада підтверджує своє незмінне прагнення до територіальної цілісності України".

Канада засудила анексію Криму і закликала РФ випустити всіх політв'язнів
Христя Фриланд, министр иностранных дел Канады
Фото: EPA/UPG

Канада підтвердила невизнання Криму як російської території, засудила вторгнення РФ на суверенну територію України і закликала Кремль звільнити всіх незаконно затриманих українців.

Про це йдеться в заяві канадського уряду.

"Канада підтверджує своє незмінне прагнення до територіальної цілісності України і засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова, в тому числі шляхом відкриття моста через Керченську протоку", - відзначили в Оттаві.

Канада заявила, що не визнає окупаційні кримські "суди", які винесли незаконні вироки кримським татарам, а також закликала звільнити всіх політв'язнів Кремля, зокрема, Олега Сенцова.

"З моменту окупації Криму Росією ми стали свідками серйозних порушень прав людини, скоєних державними службами Росії. Йдеться про придушення свободи слова і об'єднань, довільні арешти, тортури, затримання і зникнення", - заявили в уряді Канади.

Нагадаємо, 25 липня Держдеп США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму. У документі, підписаному Помпео, зазначено, що Росія "шляхом вторгнення в Україну в 2014 році і спробою анексії Криму намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, що розділяється демократичною спільнотою", а також, що "жодна країна не може змінити межі іншої держави силою, що закріплено в Статуті ООН".

Про підтримку цієї Декларації заявила Чехія і Норвегія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram