ГоловнаПолітика

Україна успішно випробувала нові снаряди 152 мм і міни 60 мм

Найближчим часом їх будуть приймати на озброєння ЗСУ.

На Гончарівському полігоні Збройних Сил України в Чернігівській області відбулися комплексні випробування боєприпасів і нової зброї вітчизняного виробництва.

Прес-служба Ради національної безпеки і оборони повідомила, що випробовувалися найдефіцитніші 152-міліметрові снаряди і міни 60 мм, дві модифікації мінометів 60 мм, дві модифікації 82-міліметрових мінометів. Також перевірялася безпека ведення вогню зі 120-міліметрових мінометів.

"Хочу підкреслити, що всі випробування пройшли успішно. Українська зброя і боєприпаси показали відповідність заданим характеристикам і найближчим часом будуть прийняті на озброєння ЗСУ, що значно посилить вогневу здатність нашої армії", - заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Нагадаємо, в липні 2017 року на РНБО було прийнято рішення побудувати в Україні завод для виробництва боєприпасів. На реалізацію цього завдання запланували виділити 1 млрд 400 млн гривень.

У листопаді 2017 року секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна планує організувати серійне виробництво артилерійських снарядів калібру 152 мм, мін для нових мінометів калібру 60 мм і гранат для автоматичних станкових гранатометів.

У березні 2018 року "Укроборонпром" повідомив про освоєння виробництва артилерійських снарядів калібру 152 мм, а в липні - "натовських" боєприпасів для автоматичного гранатомета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram