ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна не прийме жодних таємних планів стосовно Донбасу і Криму

"Переговорні пропозиції президента Путіна - це завжди обман".

Яценюк: Україна не прийме жодних таємних планів стосовно Донбасу і Криму
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив, що Україна не прийме жодних таємних планів щодо Донбасу і Криму, які могли бути запропоновані президентом Росії Володимиром Путіним на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Гельсінкі.

"Переговорні пропозиції президента Путіна - це завжди обман", - написав Яценюк у своєму фейсбуці.

Він порадив українським партнерам не мати ілюзій з приводу ідей, які Росія запропонувала на зустрічі в Гельсінкі.

"За цими ідеями видно старе і хиже нутро агресора, якому приносить задоволення насмішка над вільним світом. Більшість пропозицій, про які відомо, імітують шлях до рішень. Це переговорна пастка. Україна не прийме жодних таємних планів стосовно Донбасу і Криму. Україна має політичне, моральне і людське право вимагати від партнерів із Заходу твердо дотримуватися цивілізованих принципів міжнародних відносин. Моральна рівність з агресором - це найгірший з можливих ударів масового ураження стосовно самих себе", - вважає Яценюк.

Нагадаємо, що сенатори Демократичної партії США хочуть викликати для доповіді перекладача, який працював на зустрічі президентів США і Росії в Гельсінкі. Сенатор Джані Шахін вважає, що перекладач може розповісти, що голова Білого дому пообіцяв президенту РФ від імені Сполучених Штатів.

Зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна пройшла в Гельсінкі 16 липня.

Сенатор Джон Маккейн назвав зустріч президентів США і Росії в Гельсінкі 16 липня "трагічною помилкою" і новим падінням для Сполучених Штатів. Негативно оцінив переговори також колишній голова ЦРУ Джон Бреннан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram