ГоловнаПолітика

Кіберполіція закрила сайт КПУ і допитує адміністратора (оновлено)

Імовірно, справа стосується публікацій на сайті забороненої партії.

Кіберполіція закрила сайт КПУ і допитує адміністратора (оновлено)
Фото: КПУ

Співробітники кіберполіції проводять обшуки в офісі Комуністичної партії України. Про це повідомила голова прес-служби Департаменту кіберполіції Юлія Квітко, передає РБК-Україна.

За словами Квітко, подробиці обшуків в офісі Компартії буде оголошено після завершення слідчих дій.

"На цей момент тривають слідчі дії. Обшуки ще відбуваються. Детальніше ми зможемо повідомити після завершення слідчих дій", - повідомила вона.

За заявою представників Компартії, правоохоронці прийшли в офіс з постановою про закриття сайту організації за розміщення фото першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького.

Оновлення. Кіберполіція закрила сайт партії, вилучила в офісі комп'ютерну техніку та сервери, повідомляє агентство "Українські новини". Слідчі дії проходять у рамках кримінального провадження за статтею 436-1 Кримінального кодексу (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Оновлення 18:00. Кіберполіція почала розслідування стосовно адміністраторів сайту Комуністичної партії через демонстрування комуністичної символіки. Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції.

На веб-ресурсі з доменним ім'ям kpu.ua виявлені факти виготовлення та поширення комуністичної символіки. Поліцейські встановили, що користувачем IP-адреси, з якої адмініструється цей веб-ресурс, - партія з подібною назвою в скороченому варіанті. Також встановлено, що наповнення сайту інформацією здійснюється з приміщення в Києві, яке знаходиться в користуванні цієї політичної сили.

Під час обшуку поліцейські виявили на комп'ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua і мають стосунок до поширення комуністичної символіки.

Техніку вилучено, також поліція встановила особи людей, які мали доступ до адміністрування сайту, з ними зараз працюють правоохоронці.

Нагадаємо, в травні Служба безпеки України провела слідчі дії у керівників Комуністичної партії і виявила агітаційні проросійські матеріали. Раніше в офісах КПУ в Києві та області проходили обшуки у справі про державну зраду.

Діяльність "Комуністичної партії України" заборонена рішенням Окружного адміністративного суду Києва в грудні 2015 року. Вищий адміністративний суд підтримав це рішення в січні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram