ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ провела обшуки в керівників компартії в Києві й області

Вилучено заборонені агітаційні матеріали та символіку.

СБУ провела обшуки в керівників компартії в Києві й області
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки провели слідчі дії в керівників комуністичної партії в Києві і Київській області, протягом яких були виявлені агітаційні матеріали із забороненою символікою тоталітарного режиму.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Вилучені агітматеріали планували розповсюджувати під час акцій 9 травня, щоб спровокувати сутички між активістами громадсько-політичних об'єднань.

Зазначають, що слідчі СБУ проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади і державної зради, тобто за ознаками ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу.

Фото: ssu.gov.ua

"Протягом розслідування встановлено механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу або захоплення державної влади", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Слідством також отримана інформація про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала двох вербувальників акції "Безсмертний полк" на 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram