ГоловнаПолітика

У мерії Одеси пройшли обшуки, - ЗМІ

Слідчі дії проводилися у "справі "Краяна".

У мерії Одеси пройшли обшуки, - ЗМІ
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро провели чергову серію обшуків в Одесі в рамках розслідування "справи "Краяна".

Про це повідомляє Думська з посиланням на власні джерела в мерії.

За даними видання, слідчі дії проводилися в минулі вихідні.

Обшуки проводилися за місцем проживання більшості членів депутатської комісії міськради з питань комунальної власності та у низки співробітників профільного департаменту.

"Всього було 17 обшуків. Шукали телефони, які вилучили, щоб дістати переписку", - розповів співрозмовник видання.

Як повідомлялося, в лютому меру Одеси Труханову і ще 4 чиновникам повідомили про підозру у справі про продаж заводу "Краян".

Крім Труханова, оголошено про підозру заступнику мера Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю, а також ще одному чиновнику мерії, ім'я якого не названо.

Всі підозрювані перебували за кордоном. Повідомлення про підозру їм направили за місцем проживання та за місцем роботи.

16 січня екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Труханов може не повернутися з відпустки. На його думку, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу "Краян", який на початку 2016 року був проданий за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн. Це справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ. В середині січня НАБУ повідомило про підозру депутату Одеської облради Олегу Бабенку в спробі дати хабар 500 тис. доларів за зняття арешту з рахунків. Затримати депутата не вдалося, він втік.

В рамках розслідування афери НАБУ проводило обшуки в кабінеті мера Одеси Труханова і у нього вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram