ГоловнаПолітика

На посаду аудитора НАБУ від Ради документи подали 5 осіб

Зауваження та пропозиції можна надсилати до комітету до 19 травня.

На посаду аудитора НАБУ від Ради документи подали 5 осіб
Фото: Сергей Нужненко

Документи для участі в новому конкурсі на посаду члена комісії зовнішнього контролю щодо проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро від Верховної Ради подали п'ять чоловік. Про це повідомляє прес-служба комітету Ради з питань запобігання та протидії корупції.

Подали документи: правозахисник, партнер компанії Baker & McKenzie Томас Файерстоун; член Колегії адвокатів Ізраїлю Вадим Меламед; український правознавець-міжнародник Володимир Василенко; голова асоціації боротьби з організованою злочинністю "Антимафія" Юрій Ліхненко; пенсіонер Валерій Небога.

Зауваження та пропозиції щодо цих кандидатур можна надсилати до комітету до 19 травня.

Термін подачі документів завершився 5 травня.

Нагадаємо, в лютому ще один претендент на пост аудитора НАБУ від Ради зняв свою кандидатуру. У квітні антикорупційний комітет оголосив повторний конкурс на цю посаду від Ради.

Згідно з ст. 26 закону "Про Національне антикорупційне бюро України", щорічно проводиться незалежна оцінка ефективності діяльності агентства, в тому числі шляхом випадкового аудиту кримінальних проваджень. Цей аудит проводить комісія з трьох чоловік, яких щорічно визначає президент, Верховна Рада і Кабмін. Поки що свого представника призначив лише Кабмін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram