ГоловнаПолітика

НАБУ встановило фіктивність угоди з продажу машини Ляшком за 2,2 млн грн

"Покупець" заявила, що машину не купувала і грошей політикові не платила.

НАБУ встановило фіктивність угоди з продажу машини Ляшком за 2,2 млн грн

Експертиза встановила підробку документів про продаж головою Радикальної партії Олегом Ляшком автомобіля Mercedes-Benz S 500L Matic за 2,2 млн гривень.

Про це свідчать два (1, 2) висновки Солом'янського районного суду Києва від 18 квітня, оприлюднені в Єдиному реєстрі судових рішень 3 травня.

Експертизу проводили в рамках розслідування Національного антикорупційного бюро. НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення, декларування недостовірної інформації та використання підроблених документів Ляшком.

В електронній декларації за 2015 рік Ляшко вказав отримання 2,2 млн гривень доходу від продажу автомобіля кандидату від РП на позачергових виборах 2014 року Вероніці В'юн, відзначають "Українські новини".

Водночас допитана як свідок В'юн спростувала факт придбання цього автомобіля у Ляшка, підписання з цього приводу будь-яких документів, а також передачу Ляшкові грошей.

На думку слідства, це може свідчити про використання Ляшком підроблених документів для "відмивання" 2,2 млн гривень.

Під час розслідування було встановлено, що перереєстрацію автомобіля проводила компанія "Контракт-Авто".

Підставою для перереєстрації стала, зокрема, заява, підписана від імені В'юн.

При цьому судова почеркознавча експертиза встановила, що підписи в документах про перереєстрацію виконані не В'юн, а іншою особою.

Суд задовольнив клопотання НАБУ і надав доступ до документів, які містять відомості про абонентів, які перебували під час перереєстрації автомобіля біля будівель компанії "Контракт-Авто" і сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, про порушення НАБУ справи проти Ляшка за статтею "Незаконне збагачення стало відомо в квітні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram