ГоловнаПолітика

Тарута: Маріуполь зараз надійно захищений Актуально

"Я пам'ятаю, як це відбувалося, як розхитували ситуацію в Маріуполі".

Тарута: Маріуполь зараз надійно захищений
Фото: visitdonbass.info

У 2014 році Маріуполь звільнили об'єднаними зусиллями військових, адміністрації, бізнесу і простих жителів міста, що зупинило реалізацію проекту "Новоросія", нагадав народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи події 4-річної давності в Маріуполі, коли місто було тимчасово захоплене проросійськими бойовиками.

"Я пам'ятаю, як це відбувалося, як розхитували ситуацію в Маріуполі. Я тоді прийняв для себе дуже складне рішення і погодився бути губернатором Донецької області, коли була реальна небезпека для життя. Я пам'ятаю, як 9 травня загинув друг нашої сім'ї - голова міського ДАІ Віктор Саєнко. Він з лікарні, де лежав з травмою руки, прийшов захищати від спроби захоплення будівлю ГУВС", - зазначив Тарута в ефірі телеканалу "Україна".

За словами парламентарія, він брав участь у процесі звільнення Маріуполя, і місто зараз надійно захищене.

"Тоді здавалося, що ситуація виходить з-під контролю. Я отримав мандат на організацію звільнення Маріуполя, і консолідація зусиль військових, адміністрації, бізнесу і простих жителів Маріуполя дозволила звільнити місто і захистити його в подальшому. Хочу сказати, що Маріуполь в тих умовах був головним містом для реалізації проекту "Новоросія". Але ми показали, що воюють не тільки зброєю, але й волею і консолідацією зусиль. На сьогодні Маріуполь захищений, і, я впевнений, подібні трагедії не повторяться", - додав Тарута.

Нагадаємо, що на початку травня 2014 року ситуація в Маріуполі загострилася. 1 травня 2014 року в місті пройшла першотравнева хода і мітинг під прапорами "ДНР". В ніч з 3 на 4 травня в центрі Маріуполя мали місце збройні зіткнення і підпали офісів. А вже 9 травня була спроба захоплення будівлі ГУВС, в результаті якої загинули 6 силовиків, а сам будинок спалахнув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram