ГоловнаПолітика

Біглому до Польщі організатору нападу на захисника ДАП оголошено про підозру

Підготовлено клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу в суд.

Біглому до Польщі організатору нападу на захисника ДАП оголошено про підозру
Фото: facebook.com/ukrainews

Київська прокуратура № 7 повідомила про підозру 23-річному росіянину В'ячеславу Лукічеву, який в групі з іншими зловмисниками напав на захисника Донецького аеропорту Дмитра "Вербича" на Подолі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Встановлено, що нападник перетнув кордон з Польщею. У зв'язку з цим йому заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень) і ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, підготовлено клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.

Нагадаємо, 6 травня групу підозрюваних затримали правоохоронці в Харкові. За інформацією ЗМІ, вони позиціонують себе як антифашисти.

Одна з учасниць збройного нападу на військовослужбовця АТО Дмитра "Вербича" Катерина Лапінська виявилася дочкою чиновника Міноборони України. Їй вже оголосили про підозру.

2 травня в Києві на вулиці Костянтинівській невідомі без попередження напали на захисника Донецького аеропорту Дмитра "Вербича". Йому заляпали сльозогінним газом очі і намагалися добити молотком по голові. "Вербича" госпіталізували з колото-рваними ранами нижньої частини спини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram