ГоловнаПолітика

Денісова про стан Сенцова: практично не орієнтується в датах, перепитує, який сьогодні день

Омбудсмен просить перевірити інформацію про стан політв'язня.

Денісова про стан Сенцова: практично не орієнтується в датах, перепитує, який сьогодні день
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після телефонної розмови з адвокатом політв'язня в РФ Олега Сенцова звернулася до Верховного комісара ООН з прав людини, Генерального секретаря Ради Європи і Комісара Ради Європи з прав людини з приводу організації візиту їхніх представників у колонію, де утримують українського політв'язня.

Про це повідомила Денісова у Facebook.

Омбудсмен просить перевірити інформацію про стан Сенцова, яку їй надав адвокат політв'язня Дмитро Дінзе.

"Олега вивозили з колонії в лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що означає, зі слів адвоката, заливати ентерально великі склянки поживної суміші. Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші на день", - розповіла Денісова.

Дінзе також повідомив, що Сенцов плутається в датах. У нього нещодавно була ще одна криза, однак він не може сказати, коли.

Також, за словами адвоката, український режисер практично не орієнтується в датах і перепитує, який сьогодні день. Український омбудсмен зазначила, що в Сенцова також ослаб серцевий м'яз.

"Тому я звертаюся до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раада аль Хусейна, Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Янгланда, Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з приводу організації візиту їхніх представників у колонію, де утримують Олега Сенцова, для перевірки цієї інформації", - наголосила вона.

Крім того, український омбудсмен закликала міжнародні правозахисні інститути звернутися до президента РФ Володимира Путіна з вимогою терміново ухвалити рішення про звільнення Олега Сенцова і всіх політв'язнів Кремля.

Напередодні український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що має намір домагатися обмеження доступу до російських ув'язнених в Україні навіть для представників Червоного Хреста і вимагати синхронних та одночасних візитів міжнародних організацій як до засуджених росіян в Україні, так і до українських політв'язнів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram