ГоловнаПолітика

ОБСЄ не збирала особисті дані співробітників, які нібито опинилися в розпорядженні ФСБ Росії, - Хуг

Саме такі дані, за інформацією німецьких журналістів, опинилися в розпорядженні російської розвідки.

ОБСЄ не збирала особисті дані співробітників, які нібито опинилися в розпорядженні ФСБ Росії, - Хуг
Фото: Анастасия Грицанова

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні не збирала персональну фінансову інформацію про своїх співробітників.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає Громадське.

Саме такі дані, за інформацією німецького телеканалу ARD, опинилися в розпорядженні російської розвідки.

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не збирає інформацію про її співробітників. Для нас питання приватності і безпеки нашого персоналу є дуже серйозним. Ми також поважаємо основоположні права на приватність наших співробітників і не моніторимо, спостерігаємо чи уважно досліджуємо приватне життя наших співробітників", - зазначив він.

Водночас ОБСЄ звернулася до німецького телеканалу за більш детальною інформацією про можливий витік даних співробітників місії, які працюють у зоні бойових дій на Донбасі.

"Ми повідомили журналістам ARD про те, що нам потрібно більше деталей в цьому випадку. ОБСЄ як організація має дуже рішучі заходи і процедури для таких ситуацій. І наші системи безпеки, включаючи ті, що пов'язані з інформаційною, постійно перевіряються", - зазначив він.

17 липня стало відомо, що російська розвідка могла отримати внутрішні документи української команди ОБСЄ. За даними ARD, документи російській стороні, ймовірно, передав співробітник місії ОБСЄ.

В ОБСЄ повідомили, що проведуть внутрішнє розслідування через можливий витік даних співробітників місії в Україні

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 на підставі запиту від уряду України в ОБСЄ та консенсусного вирішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

СММ - це неозброєна громадянська місія, яка працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання - об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram