ГоловнаПолітика

Муженко підписав наказ про декомунізацію в ЗСУ

Начальник Генштабу підкреслив, що "росіяни продовжують красти чужу історію і славу".

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко підписав наказ, який регламентує виконання командирами всіх рівнів управління виконання Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону їхньої символіки".

Про це Муженко повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, оприлюднивши копію документа.

Фото: facebook.com/v.muzhenko

Начальник Генштабу ЗСУ відзначив, що присвоєння частинам російської армії назв українських міст ніяк не впливає на Збройні Сили України, які мають власні військово-історичні традиції.

"Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію - красти чужу історію і славу. Це маркування території й озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія не має жодного стосунку. Це чіткий сигнал нам і світу, що агресор не збирається зупинятися на Донбасі і в Криму. Він також спрямований на мобілізацію проросійських сил на території України", - заявив Муженко.

Він підкреслив, що традиції сучасної російської армії є сумішшю російсько-імперських і радянських міфів, а для ЗСУ усвідомленням цього став 2014-й, коли кожен солдат зробив свій вибір.

Раніше повідомляли, що президент РФ Володимир Путін присвоїв трьом полкам російської армії імена Львова, Житомира та Ніжина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram