ГоловнаПолітика

Вінник: Можливо, ми видалимо розділи, що стосуються свободи слова, із законопроекту про позасудове блокування сайтів

Нардеп пообіцяв доопрацювати проект під час підготовки до першого читання.

Вінник: Можливо, ми видалимо розділи, що стосуються свободи слова, із законопроекту про позасудове блокування сайтів
Иван Винник
Фото: Макс Требухов

Співавтор законопроекту №6688, який передбачає позасудове блокування сайтів, народний депутат Іван Вінник погодився, що питання кібербезпеки і регулювання інформаційного простору в ЗМІ необхідно винести в окремі законопроекти.

Про це він заявив під час круглого столу в Інституті Горшеніна, присвяченому обговоренню законопроекту №6688.

"Під час підготовки до першого читання окремі розділи, що стосуються свободи слова, можуть бути вилучені з цього законопроекту", - сказав Вінник.

"Ми, безумовно, погодимося на виключення статті про те, що без ухвали слідчого судді блокування не буде можливим. Тому що мова йде про 48 годин, це не є предметом дискусії. Але я гадаю, що ті, хто критикує цей законопроект, не погодяться і на такий варіант", - висловився депутат.

За його словами, провайдери зможуть закупити обладнання для захисту кіберпростору країни, як це передбачає законопроект №6688, так само, як вони купують обладнання для захисту персональних даних або антивірусні програми.

"Коли ви користуєтеся літаком, ви будете впевнені, що якась частина вартості квитка йде на фінансування заходів безпеки. Те ж стосується й інтернету. Сьогодні гуманітарна безпека в контексті впливу на свідомість громадян вже призвела до надзвичайно трагічних подій в Україні. Напевно, не треба нікого переконувати, що Крим або частина Донецької і Луганської області були окуповані передовсім гуманітарними, а не військовими заходами. Там системно, протягом 10 років, нав'язували російський культурний простір, російські культурні цінності. Тому захист інформаційного простору як складова гуманітарної безпеки є надзвичайно важливим", - наголосив нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram