ГоловнаПолітика

Законопроекти про скасування депутатської недоторканності знову відклали

Заплановане на середу засідання Комітету ВР з питань правосуддя перенесено на завтра.

Законопроекти про скасування депутатської недоторканності знову відклали
Фото: Макс Требухов

Розгляд законопроектів про скасування депутатської недоторканності в четвер скасовується, оскільки заплановане на середу засідання Комітету ВР з питань правосуддя перенесено.

Про це в коментарі Lb.ua заявив заступник голови Комітету ВР з питань правосуддя, нардеп фракції "Народний фронт" Леонід Ємець.

"За годину до запланованого засідання комітету всі члени отримали повідомлення про те, що воно скасоване. Позачергове засідання комітету має відбутися завтра. Радше за все - о 12:00, у перерві роботи парламенту. Якщо таке засідання відбудеться і ми розглянемо законопроекти про скасування депутатської недоторканності, то на вечірнє засідання теоретично вони можуть бути винесені в зал", - заявив він.

У той самий час, як повідомило джерело Lb.ua в коаліції, заплановані на четвер питання про внесення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності, а також звільнення та призначення ЦВК не будуть розглянуті через відсутність політичних домовленостей.

"Швидше за все, ці питання відкладуть на осінь, коли почнеться нова сесія", - сказав політик.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів якнайшвидше відмовитися від недоторканності і рекомендував прийняти необхідні зміни до Конституції ще на цій сесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram