ГоловнаПолітика

Політв'язня Клиха перевели з російської колонії до психіатричної лікарні

Його стан погіршився.

Політв'язня Клиха перевели з російської колонії до психіатричної лікарні
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Українського політв'язня Станіслава Клиха, якого російський суд засудив до 20 років колонії за звинуваченням в участі в Чеченській війні, етапували з колонії до психіатричної лікарні. Про це повідомили український омбудсмен Людмила Денісова і мати Клиха, передає Прямий.

За словами матері, востаннє вона спілкувалася із сином 7 червня. Тоді він повідомив про стан свого здоров'я і сказав, що оголошує голодування.

28 червня Тамара Іванівна розповіла, що під час останньої зустрічі з її сином адвокат відзначив значне погіршення його здоров'я. За словами матері політв'язня, вона замовила розмову зі Станіславом, але вона не відбулася, оскільки його відправили в психіатричну лікарню.

"Я подзвонила правозахисниці Тетяні Щур у Росії. Вона каже, що був у нього адвокат. Сказав, що він у дуже поганому стані, тому не зміг навіть поговорити з ним. Каже: "Я думаю, його відправлять до лікарні". Він якісь документи підписав", - розповіла Тамара Клих.

Раніше сьогодні український омбудсмен заявила, що Російська Федерація приховує справжній стан здоров'я  утримуваних українців.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram