ГоловнаПолітика

Україна перевірить громадянство осіб, яких хоче відвідати Москалькова, - Геращенко

У списку на відвідування - громадяни України, засуджені або звинувачені за кримінальні злочини.

Україна перевірить громадянство осіб, яких хоче відвідати Москалькова, - Геращенко
Фото: Сергей Нужненко

Україна перевірятиме громадянство осіб, які просить відвідати російський омбудсмен Тетяна Москалькова. Про це перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Я уважно проаналізувала той список, з яким через дипломатичну ноту МЗС РФ звернулося до нашого МЗС з проханням допустити Москалькову. Серед 50 прізвищ - півтора десятка українців, які воювали на Донбасі чи готували теракти. Чи означає це, що у них подвійне громадянство, як у Вишинського? Будемо тепер перевіряти", - написала вона.

Так Геращенко відреагувала на заяву Москалькової щодо того, що українського омбудсмена Людмилу Денісову не пускають до українського політв'язня Олега Сенцова через те, що у неї українське громадянство, а у Сенцова нібито російське.

Нагадаємо, раніше Москалькова заявила, що "незрозумілі дії" уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, яка "в ультимативній формі і з агресивним настроєм" намагалася потрапити до політв'язня Олега Сенцова "викликають надзвичайну стурбованість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram