ГоловнаПолітика

Севастопольського активіста Мовенка випустили із СІЗО в Криму

26 червня йому дали умовний термін за коментарі у "ВКонтакті".

Сьогодні ввечері, 28 червня, українського активіста із Севастополя Ігоря Мовенка випустили із СІЗО Сімферополя. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Олег Трохимович

Відповідне рішення підконтрольний Росії Севастопольський міський суд ухвалив ще 26 червня, однак адміністрація ізолятора не звільняла активіста, посилаючись на відсутність документів.

Протягом двох днів дружині українця Валентині Мовенко на неодноразові запитання відповідали, що в СІЗО не надійшов новий вирок, на підставі якого активіст не може утримуватися в ізоляторі.

Після звільнення Мовенко сказав, що почувається добре, тримали в камері разом з колишніми співробітниками силових структур, тому проблем у нього не було. Найближчим часом планує відпочити і стати на облік у кримінально-виконавчій інспекції.

26 червня підконтрольний Росії Севастопольський міський суд визнав активіста винним за ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) за кілька коментарів у групі "Крим - Україна" в соцмережі "ВКонтакті", проте змінив йому покарання з реального на умовний термін.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram