ГоловнаПолітика

У Києві на конференції зі свободи слова виступив пропагандист МЗС РФ Буякевич

Він закликав Україну відмовитися від практики закриття російських ЗМІ.

У Києві на конференції зі свободи слова виступив пропагандист МЗС РФ Буякевич
Максим Буякевич
Фото: Союз журналистов РФ

На конференції ОБСЄ з питань свободи Засобів масової інформації в Києві виступив представник департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії Максим Буякевич.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Аркадій Бабченко.

"...Ну, ось вам вишенька на торті. Це Максим Буякевич. Представник департаменту інформації і друку МЗС Російської Федерації. Виступаючи на конференції ОБСЄ з питань свободи ЗМІ у Києві, Максим Буякевич закликав Україну відмовитися від практики закриття російських ЗМІ", - написав Бабченко.

Він також опублікував відео з конференції.

"Як ви вважаєте, чи не варто Україні в результаті відійти від тієї політики, яку ми в Росії засуджуємо і вважаємо, що це суперечить положенням ОБСЄ та зобов'язанням України в ОБСЄ - політики масового закриття російських новинних ресурсів, і замість цього залишити їх працювати на Україні і намагатися створити паралельний конкурентний інформаційний продукт, який конкурував би в інформаційному полі?" - заявив у своєму виступі Буякевич.

За його словами, це дозволило б Україні "уникнути звинувачень у порушенні зобов'язань ОБСЄ", а також "створити справді конкурентне інформаційне середовище".

"І я дякую пану Дезіру за те, що він засудив рішення української влади сьогодні не допустити в'їзд на Україну двох російських журналістів, які повинні були тут брати участь у конференції. Це Євген Примаков і Пол Слієр", - заявив Буякевич.

"Ще раз. У Києві. На конференції зі свободи слова. Виступає представник департаменту преси та інформації МЗС РФ. Закликає Україну не закривати російські пропагандистські агентства. На п'ятому році війни. Гібридної війни. Представник країни-агресора. Яка зробила пропаганду своєю найсильнішою, найпотужнішою зброєю. Представник департаменту пропаганди Мордора. У Києві. На п'ятому році війни", - обурився Бабченко.

Нагадаємо, через чотири роки після подій Євромайдану і анексії Криму Росією Україна залишається основною метою прокремлівської дезінформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram