ГоловнаПолітика

Російський кінорежисер Сокуров закликав Порошенка звільнити всіх росіян "без всяких умов"

"Зробіть все, щоб звільнення Сенцова стало б неминучим".

Російський кінорежисер Сокуров закликав Порошенка звільнити всіх росіян "без всяких умов"
Александр Сокуров
Фото: ria.ru

Російський кінорежисер Олександр Сокуров звернувся з відкритим листом до президента України Петра Порошенка і Папи Римського, в якому закликав "зробити все, щоб звільнення Олега Сенцова стало неминучим". Текст листа опубліковано на сайті "Эхо Москвы".

"Прошу хоча б Вас почати з чистого аркуша. Відпустіть без жодних умов всіх, які перебувають в ув'язненні в Україні громадян РФ. Оголосіть безстроковий мораторій на будь-яку військову, дипломатичну, політичну конфронтацію. Зробіть все, щоб звільнення Сенцова стало б неминучим ", - заявив Сокуров.

Він закликав Порошенка "забути, відкинути всі відкриті і приховані політичні резони і звернути погляд до вищих гуманітарних, гуманістичних інтересів українського народу і української культури".

У зверненні до Папи Римського Франциска Сокуров також зазначає, що Сенцов "потрапив у молох політичного протистояння України і РФ і був засуджений як людина, яка не погоджується з тим, як розвивалися події в Криму".

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що Україна готова обміняти 23 росіян на 23 політв'язнів українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram