ГоловнаПолітика

Путін назвав інтереси Росії в Україні

Російський президент боїться розміщення західної ПРО в Україні.

Путін назвав інтереси Росії в Україні
Фото: EPA/UPG

Для Росії важливо, щоб на території України не з'явилися якісь військові об'єкти, які загрожували б безпеці РФ, а також щоб не обмежувалися права російськомовних, заявив Володимир Путін.

Про це президент Росії сказав в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF. Текст інтерв'ю опублікувала прес-служба Кремля.

"Щодо нейтрального статусу, то це питання, з яким повинен визначитися сам український народ і українське керівництво. Для нас, для Росії, це важливо з того погляду, щоб на території України не з'явилися якісь військові об'єкти, які загрожували б нашій безпеці. Наприклад, нові комплекси протиракетної оборони, які намагалися б купірувати наш ядерний потенціал. Так, для нас це важливо, я не приховую. Але, зрештою, це вибір самого українського народу і легітимно обраних органів влади", - зазначив він.

"Це одна з проблем, але не єдина. Я вже говорив про обмеження у сфері використання рідних мов для національних меншин. Прийнято ж закон про мову в Україні, який критикувався, в тому числі і в Європі, але він чинний. І значною мірою це ускладнює ситуацію в Україні", - додав Путін.

Нагадаємо, США неодноразово заявляли, що не мають намірів розміщувати системи протиракетної оборони на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram