ГоловнаПолітика

Сестра Сенцова закликала не припиняти акцій до звільнення всіх в'язнів Кремля

Акції на підтримку Сенцова проходять по всьому світу.

Сестра Сенцова закликала не припиняти акцій до звільнення всіх в'язнів Кремля
Фото: Макс Требухов

Сестра ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан подякувала учасникам акції на підтримку брата і звернулася з проханням продовжувати акції, поки всі політв'язні не вийдуть на волю.

Про це повідомила правозахисниця, голова ГО "Центр громадянських свобод", координатор "Євромайдану SOS" Олександра Матвійчук. Вона оприлюднила текст звернення на своїй сторінці у Facebook.

"Упродовж останніх днів по всьому світу проходить акція підтримки мого двоюрідного брата Олега Сенцова. Хочу сказати вам усім величезне дякую. Дякую за те, що вийшли. Дякую, що знайшли час і можливість підтримати. Дякую, що не пройшли повз. А ще дякую, що у вас немає того скептицизму, який убиває всі добрі починання. Цей скептицизм називається "від мене все одно нічого не залежить". Насправді залежить! Залежить дуже багато. Адже якщо ми всі разом будемо кричати про несправедливість якомога гучніше, нас обов'язково почують. Так завжди відбувається. Я сподіваюся, що галас навколо політв'язнів не вщухне, поки вони всі не опиняться на волі. Разом і до кінця!" - йдеться у зверненні.

Напередодні матері ув'язнених у Росії кримських активістів Олега Сенцова й Олександра Кольченка звернулися до президента Петра Порошенка з проханням про якнайшвидше сприяння у звільненні синів.

Як повідомляли, з 1 по 3 червня акції на підтримку Сенцова відбулися в 78 містах світу.

Нагадаємо, 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму і Сімферополі. 14 травня 2018 року режисер оголосив голодування. Він вимагає звільнити українських політв'язнів, які перебувають у Росії. Себе він до них не включає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram