ГоловнаПолітика

Лікар повідомив, що у Сенцова можуть відмовити нирки

Рахунок йде на дні.

Лікар повідомив, що у Сенцова можуть відмовити нирки
Фото: twitter.com/poroshenko

Лікар політв'язня Олега Сенцова, який голодує 22-й день, повідомив, що незабаром у нього можуть відмовити нирки.

Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан, посилаючись на адвоката, який 4 червня відвідав Сенцова, повідомляє Громадське.

"За словами лікарів, зараз межа. Ця межа у кожного своя, не зрозуміло коли вона настане, але це критична межа. Зараз стан Олега стабільний, але в будь-який час може бути все погано і все залежить тільки від його організму. На цей час йому колють коктейль з глюкози і вітамінів. Лікар попереджає, що скоро можуть відмовити нирки і підуть інші необоротні процеси", - розповіла сестра Сенцова.

При цьому, лікар сказав, що померти Сенцову в колонії "все одно не дадуть, ти просто залишишся інвалідом, тебе будуть годувати примусово трубкою через ніс".

"Зараз дійсно рахунок йде на дні, тому що у когось ця межа настає через три тижні, у когось через місяць. Що стосовно терапії - так, Олег погодився брати її добровільно, але це стосується тільки крапельниць", - додала Каплан.

14 травня Сенцов в колонії оголосив безстрокове голодування. Він вимагає звільнення з російських в'язниць всіх українських політв'язнів.

4 червня Сенцова в колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі відвідали адвокат, друг і архієпископ УПЦ КП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram