ГоловнаПолітика

Трирічний процес над Кернесом залишається на стадії дослідження доказів

У понеділок суд зміг допитати трьох свідків.

Трирічний процес над Кернесом залишається на стадії дослідження доказів
Геннадий Кернес
Фото: Макс Левин

У Київському районному суді Полтави відбулося чергове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє харківське видання "Міський Дозор".

Під час судового засідання було допитано трьох свідків. Ще двоє свідків покинули зал засідань, не дочекавшись своєї черги. Їх допит заплановано на наступне засідання, яке призначене на 11 червня. Також 11 червня за допомогою відеозв'язку може бути допитаний ще один свідок сторони захисту.

Нагадаємо, Кернеса і двох його охоронців звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу - в незаконному позбавленні волі або викраденні, катуванні і погрозі вбивством активістів харківського Євромайдану. При цьому, як заявив голова МВС Арсен Аваков, Кернес особисто бив активістів. Міський голова не визнає себе винним і називає звинувачення "чорним піаром".

Генпрокуратура передала справу Кернеса в суд в кінці березня 2015 року. Спочатку справу мав розглядати харківський суд, однак ГПУ домоглася перенесення процесу в суд Полтави. Підготовчі засідання цього суду всіляко затягувалися - Кернес не з'являвся на суд, в будівлі пропадало світло і тому подібне. У підсумку після десяти підготовчих засідань перше засідання суду по суті пройшло 5 жовтня 2015 року. З того часу суд так і не завершив вивчати докази (пояснення сторін; свідчення; письмові докази; речові докази; висновки експерта та ін.) і не перейшов до стадії дебатів, що випереджає винесення рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram