ГоловнаПолітика

Порошенко задекларував ще 1 млн гривень доходів від вкладів у своєму банку

Президент є основним акціонером МІБ.

Порошенко задекларував ще 1 млн гривень доходів від вкладів у своєму банку
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко задекларував ще близько 1 млн гривень процентного доходу від вкладів у Міжнародному інвестиційному банку (МІБ).

Про це йдеться в повідомленні про суттєві зміни за поточний рік в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У понеділок він задекларував 987 495 гривень доходів: 573 602 гривні, 305 921 гривню і 107 972 гривні відсотків від банківських вкладів у МІБ.

З початку року Порошенко задекларував сумарно близько 6 млн гривень процентного доходу від вкладів у цьому банку.

Президент Петро Порошенко є основним акціонером МІБ з 60% акцій фінустанови. Міноритарними співвласниками виступають бізнес-партнери Порошенка - перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко (14,94%), перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський і голова ТОВ "Дніпропетровський дослідний завод "Енергоавтоматика", голова наглядової ради ПрАТ "Іста-Центр" Олег Зимін (обидва - за 9,9008%).

Як повідомляло агентство, Порошенко задекларував 15,8 млн гривень процентного доходу від вкладів в Міжнародному інвестиційному банку за 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram