ГоловнаПолітика

На добудову нового українського корвета не виділили грошей

Командувач ВМС сподівається, що кошти в другому півріччі знайдуть.

На добудову нового українського корвета не виділили грошей
Фото: http://vlasno.info

У державному бюджеті України немає 1,361 мільярда гривень для продовження будівництва корабля типу "корвет".

Про це заявив командувач Військово-Морськими силами Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко на загальних зборах Асоціації суднобудівників "Укрсудпром" наприкінці травня в Миколаєві.

"Констатую факт: нібито мужі державні підписують постанову, але кошти рахують після того, як підписали. Проходить лист буквально два тижні тому, що немає в держави коштів відповідних", - сказав Воронченко.

Він додав, що з цього приводу звернувся до народних депутатів, до президента, і зараз розглядається питання, щоб "у другому півріччі цього року кошти були знайдені".

Воронченко також нагадав, що програма "Корвет" задіє під час виконання близько 200 підприємств, на яких працює орієнтовно 9000 осіб.

Згідно з постановою уряду "Про внесення змін у Державну цільову оборонну програму будівництва кораблів класу "корвет" за проектом 58250" №879 від 22 листопада з 2017 року, планувалося відновити фінансування будівництва корабля класу "корвет" проекту 58250. Згідно з цією програмою, перший корабель мали передати Військово-Морським силам України 2022 року.

Спочатку програма будівництва чотирьох корветів загальною вартістю близько $2 млрд передбачала спуск на воду першого із них - "Володимира Великого" - 2015 року.

Корабель заклали на Чорноморському суднобудівельному заводі 2010 року. 2016-го вирішили, що корвет отримає назву "Вінниця", а не "Володимир Великий", як було заплановано, через асоціації з Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram