ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує переговори НАБУ з Онищенком про укладення угоди

Пропозицію депутату-втікачу зробили, оминаючи САП.

ГПУ розслідує переговори НАБУ з Онищенком про укладення угоди
Артем Сытник и Назар Холодницкий
Фото: YouTube

Розпочато розслідування за фактом можливого перевищення влади співробітниками НАБУ під час переговорів із нардепом-утікачем Олександром Онищенком про укладення ним угоди зі слідством, пише видання INSIDER.

Відомості про це вніс один із заступників генпрокурора в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Справу розслідуватимуть за статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

Раніше Онищенко оприлюднив аудіозапис його розмови нібито з керівником підрозділу детективів НАБУ Андрієм Калужинським, коли депутатові запропонували укласти угоду зі слідством в обмін на свідчення в його справі.

На повній версії відеозапису, як пише INSIDER, детективи прямо говорять Онищенкові, що про плановану угоду з ним не знають прокурори.

Згідно із законодавством, угода зі слідством може бути запропонована підозрюваному виключно співробітниками прокуратури, в цьому випадку - прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але САП про цю розмову не повідомили, говорив антикорупційний прокурор Назар Холодницький в інтерв'ю LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram