ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував дати йому більше повноважень

"За часів Януковича максимально всі повноваження забрали в уряду".

Гройсман запропонував дати йому більше повноважень
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр Володимир Гройсман виступив за ухвалення нової редакції закону "Про Кабінет Міністрів України" і закону "Про повноваження прем'єр-міністра України".

"Якщо ви візьмете закон про Кабмін, ви побачите, що повноваження виконавчої влади дуже обмежені в можливості прийняття рішень. Дуже зарегульоване українське законодавство, з одного боку, а з іншого - є дуалізм повноважень, що теж є проблемою", - сказав Гройсман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На думку прем'єра, необхідно визначити кожному рівню влади, починаючи з місцевого самоврядування на рівні громади, району, області, що саме перебуває в його компетенції.

Він додав, що необхідно прийняти новий закон "Про Кабінет Міністрів України", а також "Про повноваження прем'єр-міністра".

"Візьміть будь-яку організацію і її керівника - керівник може видати наказ, розпорядження і т.д., а я як прем'єр-міністр не маю права цього робити. Це ще за часів Януковича максимально всі повноваження забрали в уряду, щоб уряд не міг нічого вирішувати", - зазначив прем'єр.

За словами Гройсмана, що більше буде повноважень у прийнятті рішень, то більшою буде і відповідальність.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що вважає повноваження прем'єра й уряду набагато меншими, ніж  завдання, що стоять перед виконавчою владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram