ГоловнаПолітика

Гройсман поскаржився на нестачу повноважень

"Зрозуміло, потрібні в тому числі і зміни до Конституції".

Гройсман поскаржився на нестачу повноважень
Фото: rupor.info

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряду не вистачає повноважень, щоб вирішувати всі актуальні питання, які перед ним стоять.

Про це він заявив на суспільно-політичному форумі Реанімаційного пакету реформ "Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду", пише "Укрінформ".

"Повноважень в уряду набагато менше, ніж ті завдання, які стоять перед виконавчою владою і урядом України. Тут потрібно і працювати над змінами до закону про Кабінет Міністрів України. Зрозуміло, потрібні в тому числі і зміни до Конституції, які забезпечать нам розподіл повноважень у частині децентралізації, приведення законодавства в цілому до чіткого розподілу сфер відповідальності і повноважень", - сказав Гройсман.

За його словами, в Україні дуже зарегульоване законодавство, старі, ускладнені процедури законотворення. "Разом із тим, законодавство України не визначає загальні рамки і дає визначення, а детально прописує всі кроки, що робить неможливим динамічнішу дію виконавчої влади. І тут потрібен дуже серйозний діалог з погляду зміни цієї моделі", - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, конституційну реформу, яка стосується повноважень президента і парламенту, минулого року пропонував колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Однак восени 2017 року президент Петро Порошенко заявив, що не бачить можливості провести кардинальну конституційну реформу з перерозподілом повноважень між президентом, парламентом і урядом.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у вересні 2017 року теж говорив, що йому не потрібна нова Конституція, але вже взимку він змінив свою думку і закликав вирішити - "ми, врешті-решт, парламентсько-президентська країна чи президентсько-парламентська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram