ГоловнаПолітика

НАБУ готове передати до суду звинувачення проти Онищенка

Справа налічує близько тисячі томів.

НАБУ готове передати до суду звинувачення проти Онищенка

Національне антикорупційне бюро України готове передати до суду звинувачення проти депутата Верховної Ради Олександра Онищенка. Про це заявив в інтерв'ю "Укрінформу" директор Бюро Артем Ситник.

"Якщо взяти «газову справу», то тільки зараз ми збираємося передавати в суд обвинувальний акт стосовно самого Онищенка. Уже є дозвіл на його заочне засудження і підписана генеральним прокурором остаточна підозра", - сказав він.

Ситник розповів, що "за останніми епізодами щодо самого Онищенка і шістьох інших фігурантів цієї справи, які перебувають у розшуку, потрібно сформувати тисячу томів".

Нагадаємо, Онищенко фігурує в справі про зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму приблизно 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, включаючи Онищенка.

Після надання Верховною Радою згоди на притягнення Онищенка до відповідальності він утік з України. Після заяв Онищенка про передачу спецслужбам США компромату на президента Петра Порошенка і його оточення СБУ пред'явила йому підозру в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram