ГоловнаПолітика

Спійманий на хабарі суддя Новак вийшов під заставу

Частину хабара - 7,1 тис. доларів - досі не знайшли.

Спійманий на хабарі суддя Новак вийшов під заставу
Судья Андрей Новак

Суддя Голосіївського районного суду Києва Андрій Новак, якого підозрюють у хабарництві, вийшов зі слідчого ізолятора після внесення застави в розмірі 120 тис. гривень.

Про це сказав член Вищої ради правосуддя (ВРП) Володимир Говоруха на засіданні в середу.

Він оголосив клопотання Спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького про відсторонення Новака з посади судді на два місяці.

"Суд йому обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 21 червня. У той самий час суд визначив заставу, яку було внесено, і суддя Новак зараз присутній тут", - сказав Говоруха.

Член ВРП Говоруха, озвучуючи подання голови САП, зазначив, що Новак, перебуваючи на посаді, може впливати на свідків й інших фігурантів справи, а також може знищити документи.

Зокрема, Новак може тиснути на іншого підозрюваного - екс-суддю Голосіївського райсуду Олександра Білика, який дав свідчення.

Також зазначено, що безпосередньо самого предмета хабара - 7,1 тис. доларів - досі не знайдено.

У результаті Вища рада правосуддя вирішила відсторонити Новака з посади до 24 червня.

Сам Новак на засіданні ВРП зазначив, що з 1 по 9 травня він перебуває у відпустці.

Нагадаємо, наприкінці квітня детективи Національного антикорупційного бюро затримали Новака під час отримання тисячі доларів. Також затримали посередника, який передав гроші, - колишнього суддю Голосіївського райсуду Олександра Білика.

Новак вимагав 8000 доларів за задоволення цивільного позову про поновлення на роботі та виплату компенсації громадянину в розмірі 1,5 млн грн. Його затримали під час отримання останньої частини хабара.

Під час затримання в Новака вилучили бойовий пістолет, а в Білика - кокаїн.

Варто зазначити, що Олександр Білик - один з "майданівських" суддів. Він прийняв рішення про арешт дев'яти учасників Автомайдану за участь у поїздці до Межигір'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram