ГоловнаПолітика

Один зі зловмисників, які напали на Найєма, втік у Баку (оновлено)

На кількох людей уже вийшли із пропозицією домовитися - "справу зам'яти, затриманих відпустити і спустити на гальмах".

Один зі зловмисників, які напали на Найєма, втік у Баку (оновлено)

Один із хуліганів, який брав участь у нападі на народного депутата Мустафу Найєма, зумів покинути Україну і вилетів у Баку.

Про це нардеп повідомив у фейсбуці.

"Адреса реєстрації підозрюваного поліції була відома, самого зловмисника вже ідентифікували й обіцяли знайти, але щойно з'ясувалося, що він утік і встиг відлетіти в Баку рейсом з Борисполя", - написав Найєм.

За його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зловмисник, операція "Перехоплення" не зафіксувала і досі ніде не виявила.

"Хоча все відбувалося в один і той самий час й іншу машину знайшли. Відео відстеження автомобіля слідство не має, і воно не вимагалося. Крім того, сам автомобіль був оголошений у розшук з великим запізненням", - резюмував нардеп.

Найєм зазначив, що підозрюваним оголосили підозру за ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України, хоча спочатку всі четверо проходили за ст.122 (умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості), оскільки епізодів побиття було два і участь у них брало кілька людей.

Нардеп підкреслив, що слідство досі не звернулося до суду для проведення йому судово-медичної експертизи і надання доступу до матеріалів медичного обстеження.

"Без цих звернень і експертиз матеріали для передачі справи в суд будуть неповними. При цьому нам підтвердили, що чергові судді Шевченківського суду сьогодні (1 травня - ред.) були на робочому місці", - написав він.

За словами нардепа, йому відомо, що на кількох людей у різних структурах уже вийшли з пропозицією домовитися - "справу зам'яти, затриманих відпустити і спустити на гальмах".

Оновлення. У прокуратурі підтвердили, що один з нападників на народного депутата Мустафу Найєма покинув Україну через дві години після бійки. Про це повідомляє Громадське.

Саме цей чоловік, за даними слідства, завдав депутату удару, який спровокував перелом щелепи, але "гарячим слідом затримати його не вдалося".

"На сьогодні вже відомо, що ця людина через дві години після сутички, а саме о 19:38 30 квітня 2018 року, перетнула державний кордон і літаком Київ-Баку покинула територію України", - йдеться в повідомленні.

"Однак у цей час на місці події ще працювала слідчо-оперативна група, а сам він ще не був установлений. Тому перешкодити його втечі було неможливо", - додали в прокуратурі.

У прокуратурі додали, що судово-медична експертиза за ступенем отриманих Найємом травм буде призначена і проведена після завершення його лікування в медичній установі.

Нагадаємо, увечері 30 квітня на Найєма напали в центрі Києва через конфлікт на дорозі. За попередніми даними, народний депутат не хотів порушувати ПДР і не пропустив водія "Мерседеса", який збирався поїхати на заборонний знак.

Пізніше нардеп Антон Геращенко повідомив, що поліція затримала трьох людей, які напали на Найєма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram