ГоловнаПолітика

Карпентер: "Джавеліни" стримають російські танки, але змінять ЗСУ лише реформи

"Значно важливішою є структура командування збройних сил, яка гостро потребує реформування за стандартами НАТО".

Карпентер: "Джавеліни" стримають російські танки, але змінять ЗСУ лише реформи
Майкл Карпентер
Фото: army.mil

Колишній помічник заступника глави Пентагону з питань України та Євразії Майкл Карпентер схвалив передання Києву американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"На моральному, політичному, тактичному і стратегічному рівнях це правильне рішення, яке допоможе Україні захиститися від безперервної агресії Росії, яка вже забрала понад 10 тис. життів", - написав він у своєму Twitter.

Він зазначив, що Javelin "є корисним видом озброєння, яке матиме обмежений стримувальний ефект, але не змінить фундаментально можливостей української армії".

"Значно важливішою є структура командування збройних сил, яка гостро потребує реформування за стандартами НАТО, а також рівень підготовки і боєготовності", - додав Карпентер, нагадавши, що Україна "платить за ці ракети".

"У довгостроковій перспективі буде значно краще, якщо Україна реформує свою оборонну промисловість (зробить її більш прозорою і менш вразливою до корупції), щоб бути здатною самостійно виробляти протитанкову зброю", - підсумував він.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив продаж Україні американських протитанкових ракетних комплексів Javelin на 47 млн доларів.

У січні начальник Генштабу розпорядився підготувати ЗСУ до прийняття на озброєння "джавелінів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram