ГоловнаПолітика

Наєв заявив про готовність військ до операції Об'єднаних сил

"Усі підрозділи силових структур готові до ефективної роботи з відновлення постраждалих територій Донбасу".

Наєв заявив про готовність військ до операції Об'єднаних сил
Сергей Наев
Фото: mil.gov.ua

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив про готовність сил і засобів Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії і Національної поліції в складі АТО, які зараз переходять під командування Об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, виконувати завдання. Про це він сказав в інтерв'ю "Фактам", пише "Інтерфакс-Україна".

"Підрозділи Нацгвардії, Нацполіції й інших сил МВС з честю виконували свою роботу під час АТО... Ті їхні сили і засоби, які передаються зараз у рамках операції Об'єднаних сил у підпорядкування військового командування, підготовлені до виконання завдань", - сказав він.

Наєв також зазначив, що "всі підрозділи силових структур і обласні адміністрації Луганської та Донецької областей готові до ефективної роботи з відновлення" постраждалих у результаті конфлікту територій Донбасу.

"У військ достатньо можливостей, щоб створити безпечні умови для цього процесу. З керівниками обласних адміністрацій ми знайомі давно, добре знаємо, розуміємо і поважаємо один одного. Упевнений, що будемо працювати в тісному взаємозв'язку, адже в нас спільне завдання - заслужити підтримку жителів Донбасу і сприяти їх поверненню до нормального мирного життя", - зазначив він.

Командувач Об'єднаних сил також прагне "спрощення пропускного режиму" на КПВВ через лінію розмежування.

"Цю умовну адміністративну лінію щодня перетинають десятки тисяч людей, які годинами стоять у чергах на морозі, на вітрі, в спеку чи під дощем. Сподіваюся, що настане момент, коли пропускні пункти взагалі зникнуть із нашого ландшафту. Підкреслюю: кінцевою метою є повна реінтеграція Донбасу, яка не передбачає жодних розділових ліній", - наголосив Наєв.

Нагадаємо, 30 квітня в Україні завершується проведення антитерористичної операції на Донбасі і починається операція Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram