ГоловнаПолітика

Демонтаж конструкцій на Майдані можуть кваліфікувати як злочин

Вирішується питання про відкриття провадження за ст. 356 Кримінального кодексу.

Поліція Києва вирішує питання про відкриття кримінального провадження за статтею 356 Кримінального кодексу (самоправство) у зв'язку із самовільним демонтажем конструкцій на Майдані Незалежності прихильниками Михайла Саакашвілі.

Про це заявив начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

"У зв'язку із закликами спікерів і організаторів люди, які прийшли на акцію, вирішили розібрати конструкції з державною символікою. Конструкції, які символізували єдність України і Криму. Щоб не провокувати ситуацію, поліцейські не втручалися, але зафіксували дії тих осіб, які це робили. Кожному з них буде дана правова оцінка", - заявив Крищенко.

Загалом акція на Майдані пройшла без грубих порушень правопорядку, але двох активних провокаторів довелося відвезти в управління поліції.

Нагадаємо, що на Майдані Незалежності напередодні вихідних встановили металеві конструкції, які прихильники Саакашвілі розцінили як спробу перешкодити їх зборам. Тому 18 березня, коли почався черговий мітинг за відставку президента Петра Порошенка, присутні почали розбирати ці конструкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram