ГоловнаПолітика

У Раді через Савченко з'явилися кінологи з собаками

УДО проводить огляд парламенту перед пленарним тижнем.

У Верховній Раді проводять перевірку у зв'язку із заявами про підготовку вибухів нардепом Надією Савченко.

Про це LB.ua розповів один зі співробітників охорони Верховної Ради України.

Фото: Анна Стешенко

"УДО проводить огляд парламенту перед пленарним тижнем. Задіяні кінологи з собаками, щоб уникнути провокацій з вибухівкою. Очевидно, такі заходи пов'язані з погрозами нардепа Савченко. Ми зі свого боку повинні забезпечити порядок", - сказав один зі співробітників охорони.

Група людей у камуфляжній формі з декількома собаками провела перевірку кулуарів Ради, гардеробних і всіх входів у будівлю парламенту. Після чого, за спостереженнями журналіста LB.ua, група підписала акт про проведення огляду.

Фото: Анна Стешенко

Нагадаємо, 14 березня 2018 року стало відомо, що Надія Савченко є фігурантом справи Володимира Рубана, затриманого під час перевезення зброї з ОРДО. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів. Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлові будинки. Одночасно із цим мали підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів, присутніх на засіданні ВР.

За даними Генеральної прокуратури, Савченко брала безпосередню участь у підготовці терактів і планувала масові вбивства депутатів Верховної Ради.

15 березня 2018 року Савченко прийшла до Верховної Ради з декількома гранатами і "стволом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram