ГоловнаПолітика

Савченко прийшла в Раду з кількома гранатами і "стволом"

"Так, вона заходила до сесійної зали зі зброєю. В торбі в неї було кілька гранат і ствол".

Савченко прийшла в Раду з кількома гранатами і "стволом"
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Надія Савченко в четвер прийшла в парламент з кількома гранатами і "стволом".

Про це LB.ua розповіли відразу кілька депутатів з фракції "Народний Фронт".

"Так, вона заходила до сесійної зали зі зброєю. У торбі в неї було кілька гранат і ствол. Коли наші це зрозуміли, її вивели із залу", - сказав один зі співрозмовників, не уточнивши, проте, подальшу долю зброї.

У той самий час народний депутат фракції "Народний Фронт" Андрій Левус підтвердив LB.ua, що разом з кількома іншими колегами по Раді виводив Савченко із сесійної зали.

"Я не можу коментувати це питання: була вона зі зброєю чи ні. У нас багато фахівців по гранатах. Ця ситуація ще не завершилася. Тому поки що я не можу про це говорити", - сказав він, не заперечуючи разом із тим сам факт інциденту.

Нагадаємо, вранці 15 березня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду три подання про зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко. Її підозрюють у спробі організації "збройного державного перевороту методом терору". За словами генпрокурора, вона планувала закидати гранатами ложі, за допомогою міномета обстріляти зал засідань (у нього скляний купол), після чого з автоматів добити тих, хто вижив.

Після заяв Луценка Савченко відкрито закликала до військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram