ГоловнаПолітика

Харківському соратнику Медведчука пред'явили другу підозру

Його звинувачують не тільки в сепаратизмі, але й опорі співробітникам СБУ.

Харківському соратнику Медведчука пред'явили другу підозру
Андрей Лесик
Фото: mediaport

Правоохоронні органи 5 березня пред'явили другу підозру керівнику харківського осередку громадського руху "Український вибір", колишньому депутату Харківської міськради Андрію Лесику.

На початку грудня його звинуватили за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) за підтримку так званої "Одеської народної республіки".

Нова підозра стосується опору співробітникам СБУ та заподіяння їм легких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 342 та ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України), пише харківське видання "МедіаПорт".

Справа стосується інциденту 8 грудня 2017 року, коли співробітники СБУ прийшли до Лесика в лікарню, щоб передати клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Разом зі слідчим в особливо важливих справах відділу Управління СБУ в Харківській області в лікарню прибув керівник оперативного підрозділу Управління СБУ для вручення повісток про виклик до слідчого.

Лесик відмовився приймати клопотання і проявив агресію. Під час досудового розслідування в СБУ встановили ступінь тілесних ушкоджень своїх співробітників. У слідчого та керівника оперативного підрозділу УСБУ залишилися синці.

Нагадаємо, Андрій Лесик з 2010 року по 2015-й був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, з 2015-го - депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції "Відродження", очолюючи водночас місцеву територіальну раду руху "Український вибір" Віктора Медведчука. Навесні 2016 року Лесика позбавили повноважень, і його місце зайняв інший депутат.

Пізніше йому вдалося через суд скасувати рішення міськради, але мандат йому так і не повернули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram