ГоловнаПолітика

КДК прокурорів відкрила дисциплінарне провадження проти Луценка за скаргою Саакашвілі

Справа стосується оприлюднення аудіозапису розмови Саакашвілі та бізнесмена Курченка.

КДК прокурорів відкрила дисциплінарне провадження проти Луценка за скаргою Саакашвілі
Фото: ГПУ

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо генерального прокурора Юрія Луценка після подачі скарги лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляють на сайті партії.

Так, 14 грудня 2017 року Саакашвілі подав дисциплінарну скаргу в КДК. Саакашвілі вбачає дисциплінарний проступок генпрокурора під час його брифінгу у Верховній Раді 5 грудня, де той оприлюднив відомості досудового розслідування у справі про "гроші Курченка" і публічно звинуватив Саакашвілі.

"Проти генпрокурора може бути відкрито дисциплінарне провадження з таких підстав: розголошення таємниці, що охороняється законом, яка стала відомою прокурору під час виконання повноважень; втручання або будь-яке інший вплив прокурора у випадках або в порядку, не передбачених законодавством, у службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб; публічне висловлювання, яке є порушенням презумпції невинуватості; необ'єктивність і упередженість прокурора", - сказано в скарзі Саакашвілі.

"Рух нових сил" також оприлюднив фотокопію рішення КДК прокурорів від 12 лютого 2018 року.

Фото: rns.org.ua

Фото: rns.org.ua

Фото: rns.org.ua

Нагадаємо, 5 грудня минулого року на брифінгу Луценко оприлюднив аудіозапис розмови Саакашвілі та бізнесмена-втікача з оточення Віктора Януковича Сергія Курченка. За словами Луценка, у слідства є дані про передачу Курченком людям Саакашвілі 500 тис. доларів. Курченко нібито вирішив спонсорувати лідера "Руху нових сил" в обмін на повернення активів, які втратив після втечі в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram