ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відправив на перегляд "справу поплічників "Новороссии ТВ"

Василець і Тімонін відпущені по домашній арешт.

Апеляційний суд відправив на перегляд "справу поплічників "Новороссии ТВ"
Дмитрий Василец и Евгений Тимонин
Фото: стоп-кадр видео

Апеляційний суд Києва 21 лютого відправив на перегляд справу киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тімоніна, підозрюваних у сприянні терористичній організації. Вирок, яким їх засудили до 9 років позбавлення волі, скасовано.

Про це повідомило видання "Страна".

Суддя також обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб з обов'язковим носінням електронного браслета. У зв'язку із цим Васильця і Тімоніна було відпущено з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, що Василець і Тімонін з листопада 2015 року перебували в СІЗО. Їх затримала СБУ в Києві. За даними спецслужби, вони тривалий час перебували на території "ДНР", де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу "Новороссия ТВ".

"Зокрема, вони сприяли налаштуванню прямого ефіру, трансляції новин і відеоматеріалів, допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які монтували матеріали, і особисто програмували необхідне для цього обладнання і програмне забезпечення. Крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новороссия ТВ" на популярних відеохостингах", - повідомляла спецслужба.

Пізніше виявилося, що затримані входили в громадську раду Міністерства інформаційної політики.

У вересні їх засудили до дев'яти років позбавлення волі за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (сприяння терористичній організації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram