ГоловнаПолітика

Україна зможе купувати у США зброю, якої бракує

"Ми залишаємо допомогу, яка надається безкоштовно, але в той самий час Україна отримує право купувати озброєння".

Україна зможе купувати у США зброю, якої бракує
Фото: Цензор

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що програма військової допомоги Україні передбачає і безкоштовне озброєння,і його продаж.

Про це він розповів в інтерв'ю "Європейській правді".

"Як ви знаєте, за часів адміністрації Обами США також надавали Україні допомогу у сфері безпеки, але діяло чітке обмеження: не могло бути нічого летального. Адміністрація Трампа зняла це обмеження часів Обами. Це розширює можливості США підтримки України", - сказав Волкер.

"Так, "Джавелін" будуть частиною такої допомоги, але йдеться про набагато більшу. Наша мета - заповнити прогалини в озброєнні української армії, підвищивши здатність ЗСУ захищати свою територію. Ми зберігаємо допомогу у сфері безпеки, яка надається безкоштовно, але в той самий час Україна отримує право купувати те озброєння, якого їй не вистачає", - заявив він.

За словами спецпредставника США, завдання його країни полягає не в тому, щоб посилити конфлікт наданням летального озброєння, а в тому, щоб допомогти Україні ефективніше захищатися.

Нагадаємо, в листопаді минулого року американське видання BuzzFeed писало, що президент США Дональд Трамп не прагне допомагати Україні безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram