ГоловнаПолітика

Поліція і Нацгвардія продовжать охороняти суди, - Гройсман

Кабмін не має наміру розглядати ініціативу про скасування охорони судів.

Поліція і Нацгвардія продовжать охороняти суди, - Гройсман
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що поліція і Національна гвардія охоронятимуть суди.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

Так прем'єр прокоментував нещодавній інцидент біля Солом'янського райсуду, під час якого поранили поліцейського, після якого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав скасувати охорону судів.

"Ніяких дій (щодо скасування охорони судів, - ред.) не відбувалося, все триває", - підкреслив Гройсман.

"Я б не сказав, що це був особистий привід. Можливо, це була реакція на певні процеси. Але підкреслюю, що ми в уряді розуміємо важливість забезпечення громадського порядку. І тут не може бути ніяких інших думок", - додав прем'єр.

Нагадаємо, 15 лютого, коли в Солом'янському райсуді Києва обирали запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова, між націоналістами та поліцією сталася бійка. Під час бійки поранили співробітника поліції, його з вогнепальними пораненнями ніг доправили в лікарню.

Стрільця, колишнього бійця добровольчого батальйону "Донбас" Олександра Федорченка, суд відпустив на поруки народних депутатів. Після цього голова МВС Аваков зажадав від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії суду, а від прокуратури і апеляційного суду - винести справедливе рішення за фактом заподіяння вогнепального поранення поліцейському.

Також Аваков пригрозив зняти охорону з судів і виконав цю погрозу щодо Шевченківського суду. Пізніше в МВС заявили, що охорона не знімалася, а проводилася заміна варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram