ГоловнаПолітика

Водії маршруток у Тернополі не вийшли на роботу

Страйк пов'язаний із запуском електронної оплати проїзду.

Водії маршруток у Тернополі не вийшли на роботу
Фото: te.20minut.ua

У Тернополі вранці 10 січня більшість маршрутних автобусів не вийшли на рейси. Водії відмовилися працювати через введення електронної оплати проїзду.

Місцеве видання "20 хвилин" пише, що вулицями їздять тільки поодинокі соціальні автобуси і переповнені тролейбуси. У результаті багатьом жителям міста доводилося скидатися на таксі, щоб якось дістатися на роботу.

У мерії Тернополя страйк назвали шантажем.

"Водії приватних маршруток організували страйк через введення в Тернополі європейської моделі функціонування громадського транспорту. Їх не влаштовує, що після введення електронної системи оплати за проїзд вони позбавлені можливості «працювати» з готівкою. Адже після повноцінного запровадження електронної системи оплати за проїзд стане точно відомо, скільки людей з пільгами скористалися громадським транспортом і скільки за це коштів повинна відшкодувати міська рада перевізникам", - стверджують на сайті міськради.

Мерія попередила, що може застосувати санкції до страйкарів - аж до розірвання договорів.

Проїзд у маршрутках Тернополя з 2 січня становить 5 гривень за умови готівкового розрахунку і 4 гривні в разі оплати "Карткою тернополянина". Отримати її можуть особи, які проживають у Тернополі, зареєстровані тут або офіційно працюють у місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram