ГоловнаПолітика

Кабмін виділив 294 млн на виплати сім'ям загиблих і постраждалим на Майдані

"Це наш моральний обов'язок".

Кабмін виділив 294 млн на виплати сім'ям загиблих і постраждалим на Майдані
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів на засіданні в середу вирішив скерувати 294 млн гривень на виплати сім'ям загиблих Героїв Небесної сотні, а також потерпілим під час подій Революції гідності 2013-2014 років.

"Сьогодні ми приймемо рішення – не під дату, а по совісті. 294 млн грн – це сума, яка піде у родини майданівців. Це наш моральний обов’язок", - наводяться на сайті уряду слова прем'єра Володимира Гройсмана.

Фінансова підтримка сімей Героїв Небесної сотні, а також постраждалих під час Революції гідності здійснюється з 2014 року.

На початку 2017 року Кабмін прийняв рішення подвоїти разові виплати сім'ям загиблих і постраждалим на Євромайдані. Виплати були прив'язані до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз - 1762 гривні). Сім'ям загиблих виплатили 200 прожиткових мінімумів, тим, хто отримав важкі ушкодження, - 100 прожиткових мінімумів, тим, хто отримав ушкодження середньої тяжкості, - 50 прожиткових мінімумом (80 тис. грн), а тим, хто отримав легкі тілесні ушкодження, - 15 прожиткових мінімумів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram