ГоловнаПолітика

НАБУ проводить виїмку документів в Ощадбанку у справі про конфіскацію грошей Януковича

Порушено принаймні три кримінальні справи через списання коштів.

НАБУ проводить виїмку документів в Ощадбанку у справі про конфіскацію грошей Януковича
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро проводить виїмку документів в Ощадбанку у кримінальних провадженнях про спецконфіскацію 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"В Ощадбанк надійшли постанови Солом'янського суду про виїмку за клопотанням слідчих детективів НАБУ документів про офшорні компанії. Виїмки відбуваються у справах за фактом незаконних дій посадовими особами банку в зв'язку зі списанням коштів на користь бюджету", - сказав він.

Згідно з постановами суду, НАБУ розслідує не одне, а принаймні три кримінальні провадження щодо посадових осіб за ст. 388 (незаконні дії щодо арештованого майна) і ст. 191 (розтрата) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, майже 1,5 мільярда доларів оточення Віктора Януковича були конфісковані з рахунків в Ощадбанку і ПриватБанку в рамках вироку, що його винесли соратникові олігарха-втікача Сергія Курченка - Аркадію Кашкіну. Значна їх частина - це облігації внутрішньої держпозики. Облігації на суму $157 млн були куплені з великим дисконтом у оточення Януковича екс-нардепом Олександром Онищенком. На початку листопада стало відомо про розслідування НАБУ кримінального провадження у зв'язку з конфіскацією цих коштів.

Тиждень тому детективи Національного антикорупційного бюро проводили слідчі дії в Держфінмоніторингу, з'ясовуючи його роль у конфіскації коштів Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram