ГоловнаПолітика

Запідозреного в корупції суддю Вищого адмінсуду вирішили не брати під варту

НАБУ клопотало про запобіжний захід для Олега Голяшкіна у вигляді особистого зобов'язання.

Запідозреного в корупції суддю Вищого адмінсуду вирішили не брати під варту
Фото: стоп-кадр видео

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для судді Вищого адміністративного суду Олега Голяшкіна, підозрюваного в декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

21 грудня суд частково задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро й обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 18 лютого 2018 року. Висновок суду доступний у Єдиному реєстрі судових рішень.

Голяшкін зобов'язаний прибувати до детектива, прокурора і слідчого судді за першою вимогою, а також повідомляти про зміну місця проживання і роботи. Також суддя повинен утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 13 грудня НАБУ повідомило про підозру Голяшкіну. За версією слідства, суддя ВАСУ вніс свідомо недостовірні відомості в електронні декларації за 2015-й і 2016 роки. Йдеться про об'єкти нерухомості (дві квартири в центрі Києва), власниками яких є члени сім'ї підозрюваного і які повинні були бути відображені Голяшкіним у його щорічних деклараціях.

На початку 2017 року Голяшкін став фігурантом журналістського розслідування програми "Наші Гроші. Досудилися". У сюжеті йшлося про те, що Голяшкін вимагає службову квартиру в Києві, хоча на його матір записані дві квартири в Печерському районі столиці.

Вищий адмінсуд з 15 грудня припинив роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram